10:15

Västerås IBS Ung 5 PK2

Referat: Skälby IBK PK2 - Västerås IBS Ung 5 PK2

Äntligen, hörde jag en VIBare säga idag.
Det speglar naturligtvis vem som vann matchen men främjar samtidigt att rivaliteten minskar mellan lagen.

Till matchen:
Matchen startar i ett högt tempo och båda lagen verkar sugna på att vinna, efter dryga 2 minuter lossnar det för Hajarna som lyckas peta in ett mål bakom VIBs målis och ta ledningen i matchen.

Sedan följer 2 utvisnigar för båda lagen och VIB håller förtjänstfullt tätt i vårt powerplay men lyckas sedan bättre i sitt eget överläge och gör 1-1 och vi får gå till periodpaus med oavgjort-

Andra perioden startar i en rasande fart och Hajarna tar ledningen md 2-1 redan efter 43 sekunder.
VIB kommer ut efter lite peptalk och kvitterar sedan till 2-2 i den 3:e minuten vilket står sig perioden ut.

Tredje perioden startar och VIB tar ledningen med 2-3 men hajarna kviterar tilll 3-3 minuten efter.
Stärkta av 3:e periodens första mål gör sedan bröderna Vidlund i VIB både mål o assist.
Sedan efter ca 5 mnuters krigande lyckas Hajarna få in ett mål igen och det är återigen lika, 4-4.
VIBarna spelar och försöker få hajarna att gå bort sig i markering genom att växla positioner genom att byta plats med varandra samt rotera hela deras 5a och till sist hänger vi inte med och de får ett skottläge där vi inte hinna täcka och den letar sig in bakom våra under hela matchen utmärkta målvakter och 4-5 är ett faktum.

Nu tar Hajarna timeout och kommer ut med ett bra självförtroende och det är nära att de kvitterar direkt men icke sa nicke. Sista tricket i påsen tas fram och (målvakten ut och in med en 6:e utespelare) med bara sekunder kvar av matchen är det riktigt riktigt nära att booluslingen letar sig in i motståndarnas mål men icke.

Matchen slutar 4-5, grababrna gjorde sitt yttersta idag men tyvärr så räckte det inte MEN det gör ingenting vi laddar om och gör ett nytt försök nästa gång vi möts.